lørdag den 16. november 2013

Klassisk Burger

Café Det Gule HusIstedgade 48, 1650 København V, lørdag 2013-11-16 14:45


Klassisk Burger, 129 kr., 50 kr. for 50 cl. Coca Cola.


Café Det Gule Hus - lørdag eftermiddag hvor de sidste brunchgæster er ved at forlade etablissementet. Et mærkværdigt, lille gult hus klemt inde mellem de høje bygninger på Istedgade/Eskildgade.

Betjening: Næsten fyldt ved ankomst, fik godkendelse til at sætte os ved et bord til to. Efter et par minutter blev bordet tømt men ikke aftørret. Efter 5 min. afgav vi bestilling. Drikkevarerne kom 15 min. efter, burgerne 10 min. efter igen. Vi ønskede begge ekstra ost - det slog så ikke igennem i burgerne, de krævede dog heller ikke ekstra ved kassen.Venlighed funtionel men ikke den store dialog, betaling ved kassen ved indgangen.

Et hjørne - vi sad til venstre og havde lige rejst sig - men
selskabet til højre var gået 20 min. før, hvilket var normen.
Der blev ikke ryddet borde.
Omgivelser: Fransk rustik miljø med træstole, imiteret lædersofa, trægule, plakater og Bob Dylan temmelig højt i baggrunden.

Drikkevarer: Café, dermed også flere forskellige kaffe og te, sodavand og et par øl - min ønskede var dog udsolgt.

Sanitet: Der var normen, der ikke blev ryddet op når kunder forlod bordene før nye gæster satte sig. Vores bord blev ikke tørret op. Svavs på gulvet.

Serveret i en ganske dyb, aflang tallerken

Tilbehør: Ialt 5 kartoffelbåde stegt rustikt men ikke helt gernnemstegt. Chili majonæsen var fed med kun et meget lille strejf af chili til allersidst i smagen, ikke hvad jeg betragter som chilimajo.

Colaen: Serveret i 50 cl Tuborg ølglas med isterninger - desværre hældt for kraftigt op så ingen kulsyre. Hvornår lærer man dog at lade kunden selv bestemme, hvordan man ønsker colaen ? Den kostede trods alt 50 kr.

Hvor gemmer bøffen sig ?
Burgeren: Std. sesambolle. Lunken, mens resten af burger var tilpas varm. Ristet fint, men bollens konsistens lignede noget omk. sidste holdbarhedsdato - altså ganske kedelig. Bollens omkreds overskred ganske afgjort bøffens - så bøffen kunne slet ikke ses. Et tykt lag majonæse, rødbede skåret i strimler. En skive cheddarost - smagte udmærket men alt for tynd - vi fik desværre ikke leveret med ekstra ost som bestilt - det havde pyntet på ostesmagen. Bøf af hakket oksekød af middel kvalitet, temmelig sammenpresset, endda uens sammenpresset så stegningen og konsistensen var forskellig. Gennemstegt og tør. Bøffen var åbenbart skrumpet under stegning, så den slet ikke passede i den store bolle - var blot en lille tyk klump i midten. Tomater og et par forskellige salatblade, bla. rucola. Igen et tyk lag majonæse i bunden. Generelt kæmpede den fede majonæse og bitre rødbede om smagsdominansen. Volumen over middel.


Ingredienser: Std. sesambolle, bøf af hakket oksekød, cheddarost, rødbede, salat, tomat, majonæse.

Svært at undgå, den lille bøf svupper rundt
Bøf mere sammenklemt til venstre end til højre
Konklusion: Lidt ligegyldig betjening, stribevis af håndværksfejl, for sammenpresset bøf, for meget majonæse og med et rødbedekoncept, der ikke fungerer - det sprænger rammen negativt for en caféburger. 3 boller!
[3/6]

Ingen kommentarer:

Send en kommentar