søndag den 18. august 2013

Den Originale

Vesterbros Originale Burgerrestaurant, Istedgade 36, 1650 Kbh. V., lørdag 2013-08-17 17:45Den Originale m. bacon og cheddar. Alle vores burgere serveres som standard med en 200g bøf, sprød og frisk salat, fiske tomater, rødløg og hjemmelavet mayonaise, 85 kr.


Vesterbros Originale Burgerrestaurant - siden 2012 i det tidl. Copenhagen Gay Center, hvilket Politiken hang sig meget i ved præsentationen. Konceptet er at burgere bygges fra bunden og alt tilbehør er hjemmelavet - majonæse, ketchup osv.

Betjening: Fik plads til to personer trods uden bestilling - et travlt tidspunkt hvor der var næsten fuld belægning. Et udleveret bestillingsskema skulle udfyldes. Drikkevarerne kom hurtigt efter og maden ca. 15 min. senere.


Omgivelser: Rustik indretning, nøgne mursten fra 1875. træborde, træstole og trægulv. Elendig akustik.

Drikkevarer: Lille udvalg af sodavand fra fad, inkl. Coca Coca, øl fra fad og meget andet - det er jo også en cocktailbar.

Sanitet: Forekom rent og ryddeligt.

Her de såkaldte Aioli-Fritter
Tilbehør: Originale (dvs. alm.) fritter og Aioli-fritter, hver 30 kr. samt aioli-majo og bearnaise-majo til hver 10 kr. Alle fritterne var af den rustikke slags, dvs. inkl. skal, ca. 20% var kogt for længe. De originale fritter var så saltede, de faktisk var uspiselige, aioli-fritterne var slet ikke saltede - men derimod krydrede med noget hvidt hvidløgspulver, det faldt ikke i min smag. Begge mayo'erne var til gengæld fine.Colaen: I frossent krus med  isterninger, 45 kr. Alt for kold, alt for mange isterninger og for lidt kulsyre. Omk. ½ l inkl. isterninger.

Lys bolle
Grov bolle

Burgeren: Der kunne vælge ml. lys- og grovbolle, begge slags tilsynladende hjemmelavede. Smagte frisk, kun svagt ristet - hvis overhovedet ristet (hvilket er positivt ment), dog lige på grænsen til at være kold. Et lag majonæse, et par skiver bacon der var stegt for længe - de var svære at skære ud på trods af de gode grillbestik, burgeren under gik i stykker i stedet for. Et lag mager cheddar, der ikke gav meget væsen af sig - hverken fedt- eller smagsmæssigt. Kødet havde en lidt hård struktur, halvdelen var stegt rosa og egentlig fin, den anden halvdel gennemstegt og forekom tør. Kød af middel kvalitet. Lidt rødløg og tomater, to salatblade med salatdressing. Generelt en ganske kødfuld burger, uden tomatketchup - der blev leveret hjemmelavet tomatketchup der ikke var sød, men havde puré smag over sig. Den brugte jeg ikke. Volumen er middel, men de 200g kød mætter selvfølgelig.


Ingredienser: Hjemmelavet bolle, majonæse, bacon, cheddarost, 200g bøf af hakket oksekød, tomat, rødløg, salat og dressing.


Venstre side rosa, højde side gennemstegt
Konklusion: Flere håndværksmæssige svipsere, der dog ikke kommer til at betyde så meget i karaktergivningen, de 4 boller er hjemme, Vesterbros Originale Burgerrestaurant skal dog prise sig lykkelige for, jeg ikke skelner til prisen - 170 kr. pr. person inkl. det hele er trods alt noget for middel kvalitet kød og føromtalte svipsere.
[4/6]

Ingen kommentarer:

Send en kommentar